Het was op Deadline Day in de winterse transfermarkt van 2020 dat Heracles Almelo de komst van Giacomo Quagliata aankondigde. Hij kwam over van F.C. Pro Vercelli 1892, een club uit het derde niveau in Italië. “Giacomo krijgt bij ons de tijd om door te groeien”, liet technisch directeur Tim Gilissen destijds weten. Nu, iets meer dan een jaar later, kan worden geconcludeerd dat de twintigjarige Italiaan die tijd goed heeft benut en zijn kans heeft gepakt. Na zijn debuut in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax is Quagliata een vaste waarde geworden in het elftal van Frank Wormuth. Vandaag (vrijdag 19 februari), op de 21e verjaardag van de Italiaan, presenteert Heracles TV een special.

Heracles TV dook in het leven van Giacomo Quagliata. Waar is hij opgegroeid? Waar zette de linksachter zijn eerste stappen op een voetbalveld en hoe ontwikkelde hij zich richting de Italiaanse Serie C om vervolgens naar Heracles Almelo te komen? In deze Heracles TV special spraken we met Giacomo Quagliata over een bewogen eerste jaar in Almelo, Alfred Nijhuis, Tim Gilissen en Frank Wormuth over het scouten van de ‘Siciliaanse Slager’ en Italiaans perspectief van Nino Caracciolo en Michele Balossino.

Met dank aan: Ivan Benedetto, Nono Caracciolo, Michele Balossino, Giovanni Mazzola, Gianluca Talamini, Marco Fachin, Lisa Prenger, Zwart-Wit de Podcast, Tubantia, ‘Ballen Verstand’ en Michael Bulder.