Deze week is ‘Scoor een Boek!’ begonnen. De Heracles Almelo-editie vindt dit jaar in zeven gemeenten plaats, een recordaantal. Ook doen meer leerlingen mee dan ooit. Het doel van ‘Scoor een Boek!’ is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

In de komende negen weken gaan 1842 leerlingen uit groep 5 en 6 van 51 basisscholen in de gemeenten Almelo, Hardenberg, Twenterand, Wieren, Hellendoorn, Tubbergen en Borne zo veel mogelijk boeken lezen in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door Mats Knoester, ambassadeur van het project. 

Aftrap, rust en afsluiting

Net als in een voetbalwedstrijd is het leesproject opgebouwd met een aftrap, rust en een afsluitend moment. De bedoeling is dat leerlingen zoveel mogelijk boeken gaan lezen. Welk boek staat op welke positie? 

Thuiseditie

Naast het klassikaal zoveel mogelijk boeken scoren is er ook een thuiseditie. Hierbij is het van belang dat er in het gehele gezien veel gelezen gaat worden. Ook voorlezen hoort daarbij. Ouders van leerlingen kunnen zich opgeven voor de thuiseditie.

De aftrap van Scoor een Boek!: