Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Ajax met 0-2 verloren. Davy Klaassen en Sebastien Haller scoorden namens de bezoekers.

De formatie van Frank Wormuth was al na drie minuten dichtbij de 1-0. Teun Bijleveld, weer terug in de basis, mikte op aangeven van Delano Burgzorg van dichtbij naast. De volgende kans was voor Ismail Azzaoui. De aanvaller speelde knap zijn tegenstander uit en zag zijn inzet in de korte hoek gepareerd worden door Maarten Stekelenburg.

De eerste kans voor Ajax volgende na een kwartier en die leverde een treffer op. Davy Klaassen schoof binnen en het doelpunt bleef na een minutenlange studie door de VAR (vermeende overtreding en mogelijk buitenspel) staan. Sebastien Haller was enkele minuten na de 0-1 dichtbij een tweede treffer maar zijn inzet ging naast.

Heracles Almelo had in het restant van de eerste helft de zaken weer redelijk op orde. Het duurde echter tot de laatste minuut voordat er nog een kans kwam. De inzet van Ismail Azzaoui ging echter naast.

Het eerste wapenfeit na de pauze kwam eveneens van Heracles Almelo. Rai Vloet plaatste na drie minuten een vrije trap van de zijkant in de korte hoek maar Maarten Stekelenburg reageerde attent. Beide ploegen wisten daarna weinig kansen te creëren. De spanning bleef tot de tachtigste minuut. Een voorzet van Davy Klaassen werd door Sebastien Haller van zeer dichtbij met de knie afgerond.

Heracles Almelo probeerde nog het tij te keren en Lucas Schoofs was in de 81ste minuut dichtbij met een kopbal die door Maarten Stekelenburg werd gekeerd. Het bleek de laatste kans te zijn.