Heracles Almelo speelt morgen (zaterdag, aanvang 18.45 uur) thuis tegen Ajax. Trainer Frank Wormuth kan over een fitte selectie beschikken voor het treffen met de Amsterdammers.

“Op zich is het goed dat de wedstrijd iets vervroegd is”, aldus de trainer. “Het zal toch een paar graden schelen. Maar dat het koud zal zijn is zeker, en dat is ook niet erg. Daar moeten we mee omgaan. Het veld ligt er prima bij. Dat hebben we aan het begin van de week samen sneeuwvrij gemaakt en we hebben deze week goed kunnen werken. De condities zijn uitstekend, dat merken we ook aan het feit dat hier deze week meerdere clubs trainen en spelen. Wedstrijden tegen Ajax zijn altijd een grote uitdaging en natuurlijk zijn zij de grote favoriet. Maar dat niets onmogelijk is hebben we de laatste jaren al meerdere keren bewezen.”

Heracles Almelo – Ajax staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.