Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard in winst omgezet. Rai Vloet nam de enige treffer voor zijn rekening.

De thuisclub kreeg na twee minuten een mogelijkheid maar het schot van Mats Seuntjens verdween in het zijnet. De ploegen gaven elkaar weinig ruimte waardoor er lange tijd niets gebeurde. Heracles Almelo brak in de 38ste minuut de wedstrijd open. De pass was van Ismail Azzaoui. Luca de la Torre fungeerde als aangever en Rai Vloet rondde bij de eerste paal keurig af.

De formatie van Frank Wormuth had de smaak te pakken. Nauwelijks een minuut na het doelpunt was Delano Burgzorg bij een tweede treffer. De linksbuiten werd de diepte ingestuurd na een mooie pass van Rai Vloet en zag zijn inzet gekeerd worden door Yanick van Osch. Ismail Azzaoui kreeg op slag van rust nog een mogelijkheid. Zijn schot werd eveneens gekeerd door Van Osch.

Fortuna Sittard kreeg de eerste kans van de tweede helft. Mats Seuntjens kon in de vijftigste minuut uithalen na een vlot lopende aanval maar Janis Blaswich had een katachtige reflex in huis. Vier minuten later stond de goalie op de goede plek bij een inzet van Ben Rienstra.

Heracles Almelo had vervolgens de organisatie weer op orde en in 66ste minuut was Delano Burgzorg dichtbij de 0-2. De linksbuiten faalde echter oog in oog met Yanick van Osch. De thuisclub bleef het proberen en een kwartier voor tijd schoot Sebastian Polter tegen de lat. Heracles Almelo speelde de wedstrijd daarna volwassen uit. Tim Breukers mikte in de 86ste minuut van enige afstand over het doel en dat bleek het laatste wapenfeit te zijn.