Heracles Almelo speelt in de eenentwintigste ronde van de Eredivisie een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Het wordt de vierde krachtmeting op het hoogste niveau. De balans tot nu toe is twee keer verlies en een keer gelijk.

De eerste wedstrijd dateert van 7 september 1985 en werd beslist dankzij een doelpunt van John Linford. Het tweede duel werd gespeeld op 24 november 2018. Fortuna Sittard zat bij rust al op rozen dankzij een benutte strafschop van Mark Diemers en een treffer van Finn Stokkers. In de tweede helft tekende Ahmed El Messaoudi voor de eindstand van 3-0.

De meest recente editie

Het meest recente duel in de Eredivisie dateert van 11 augustus 2019. Een doelpunt van Mauro Junior werd na een kwartier spelen afgekeurd maar Heracles Almelo kwam na bijna een uur spelen toch op voorsprong dankzij Silvester van der Water. Fortuna Sittard kwam zes minuten in blessuretijd langszij door een verzilverde penalty van Mark Diemers.

Fortuna Sittard – Heracles Almelo in de Eerste Divisie

Fortuna Sittard – Heracles Almelo was vaker een affiche in de Eerste Divisie. Fortuna Sittard hield op 16 oktober 1993 en op 14 januari 1995 de punten in eigen huis. Beide matches eindigden in 1-0 en beide keren kwam het doelpunt op naam van Fuat Usta.

Beter ging het in de periode 2003-2005. Drie keer op rij werd er met 0-3 gewonnen. De editie van 14 februari 2003 werd beslist door de doelpunten van Yuri Rose (2x) en Rik Platvoet. Op 29 april 2004 bleken John Stegeman (2x) en Darl Douglas trefzeker. De wedstrijd van 11 februari 2005 werd beslist door de treffers van Roel Buikema, Peter Reekers en Thijs Sluijter.