Regionale omroep RTV Oost besteedde gisteren, maandag 1 februari, de hele dag aandacht aan de stad Almelo. In de loop van de middag kwam er op rtvoost.nl ook een artikel online over het innovatie-initiatief van Heracles Almelo.

Innovatiemanager Ivar Hageman: “RTV Oost heeft ons benaderd voor een reportage over Almelo. Het innovatie-initiatief levert namelijk een belangrijke bijdrage aan de groei van de regio. Het platform verbindt onderwijsinstellingen, bedrijven en overheden. Onze doelstelling is om studenten in deze regio te houden en bedrijven te helpen innoveren.”

Julia Beunk en Carlijn Ruijs zijn daar een mooi voorbeeld van. Zij studeerden af bij Urenco en Sekisui Kasei, sponsoren van Heracles Almelo. De twee studenten waren ook te zien in de reportage.

‘Van lelijk eendje naar razend populair’

“Het beeld van Almelo als textielstad kan de kast in”, aldus burgemeester Arjen Gerritsen maandochtend in een artikel van RTV Oost over het imago van de stad Almelo. “Almelo is een gewilde locatie voor grote higtechbedrijven.”

Grote bedrijven komen naar de stad. Zo ook Sekisui Kasei en Benchmark Electronics, beide deelnemers van het innovatie-initiatief. Voor Sekisui, een Japans bedrijf, is de ligging van de stad gunstig.

De bedrijventerreinen barsten uit hun voegen. Almelo is booming.

Ook deelnemen aan het innovatie-initiatief? Download de leaflet hieronder.

New call-to-action