Heracles Almelo heeft met KRC Genk overeenstemming bereikt over de directe overgang van Elias Sierra (19). De Belgische middenvelder staat de komende 3,5 jaar onder contract bij Heracles Almelo. In de overeenkomst is een optie voor nog een seizoen opgenomen.

Sierra: “Ik ben blij dat ik bij Heracles Almelo getekend heb. Ik denk me hier verder te kunnen ontwikkelen. Teamgenoot bij KRC Genk Cyriel Dessers heeft me veel positiefs over de club verteld. Het voelt ook goed nu hier ben. Ik kan niet wachten op de eerste trainingen en wedstrijden.”

“Elias is een jonge talentvolle middenvelder”, vertelt technisch directeur Tim Gilissen. “Hij is uit het juiste hout gesneden en heeft een goede opleiding gehad. Hij heeft het in zich om van waarde te worden voor Heracles Almelo. Door deze winterse overgang krijgt hij de kans nu al kennis te maken met onze speelwijze en de manier van werken. Het is mooi dat Elias voor ons kiest.”

KRC Genk

Sierra maakte sinds de Onder 8 deel uit van de jeugdacademie van KRC Genk. In 2020 schoof hij door naar de A-selectie, waarvoor hij in september zijn debuut maakte. Sierra speelde voor meerdere Belgische nationale jeugdelftallen.

Foto’s: nesimages.nl