Voor de vierde wedstrijd op rij was Delano Burgzorg met een doelpunt belangrijk voor Heracles Almelo. Dankzij de treffer van de aanvaller won Heracles Almelo met 1-0 van FC Groningen. Een terechte overwinning in de ogen van de hoofdrolspeler. “Met name in de eerste helft waren wij de betere ploeg. En het is mooi dat ik nu vier wedstrijden op rij heb gescoord.”

De aanvaller is blij dat hij zaterdagavond de winnende treffer maakte. “Ik loer altijd op een gaatje achter de verdediging. Mijn loopactie startte ik op het goede moment. Ik had daarna in het duel verwacht dat mijn tegenstander de bal over de zijlijn zou spelen, maar ik zette mijn lichaam er goed in. Ik bleef rustig en schoof de bal beheerst in de korte hoek. Een mooi doelpunt waarmee ik de club aan de overwinning heb geholpen.”

Wil om te winnen

Vier dagen na het gelijkspel tegen PEC Zwolle wist Heracles Almelo zaterdagavond wel de voorsprong vast te houden. “Je kon zien dat we het vertrouwen hadden dat we deze pot zouden winnen”, vertelt Burgzorg. “Die wil was er bij iedereen. We hebben laten zien als echt team te spelen.”

Della Dance

Een vast ritueel na zijn doelpunten is een dansje richting de camera. Op de vraag waar de Della Dance vandaan komt, antwoordt Burgzorg lachend: “Het is iets wat ik zelf heb gecreëerd. Ik doe het al een tijdje naast het veld, maar nu gelukkig ook op het veld. Ik ben de laatste weken goed op dreef en ben blij dat ik nu al vier keer op rij heb gescoord.”

Blik naar boven

De overwinning op FC Groningen zorgde ervoor dat Heracles Almelo tien punten bij elkaar speelde in de maand januari. Voor Burgzorg is dit een reden om naar boven te gaan kijken. “De trainer houdt ons met twee benen op de grond, maar ik ben iemand die graag naar boven kijkt. Ik hoop stiekem dat de trainer daar nu in mee gaat. We doen het de laatste weken goed. Nu moeten we onszelf blijven belonen. Dan zouden we het seizoen op een mooie plek kunnen afsluiten.”