Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen gewonnen. Delano Burgzorg tekende in de 24ste minuut voor de enige treffer

Het scheelde zeer weinig of Lucas Schoofs had na vier minuten de score geopend. De middenvelder mikte uit een vrije trap van Silvester van der Water tegen de lat. Nauwelijks een minuut later kopte Rai Vloet uit een hoekschop voorlangs. FC Groningen kreeg vervolgens twee mogelijkheden.  Miquel Leal schoot in de twaalfde minuut over en Janis Blaswich pareerde in de twintigste minuut een inzet van Jørgen Strand Larsen.

De 1-0 viel in de 24ste minuut. De lange bal van Robin Pröpper belandde bij Delano Burgzorg. Hij troefde zijn tegenstander af en schoof de bal langs Sergio Padt. Heracles Almelo had daarna het duel onder controle en had in de laatste minuten van de eerste helft nog een keer moeten scoren. Delano Burgzorg verzuimde in de 44ste minuut een fout van zijn tegenstander af te straffen. Luca de la Torre mikte een minuut later net naast en Silvester van der Water schoot na een korte rush ruim over.

De formatie van Frank Wormuth controleerde ook na de thee. Lucas Schoofs kon in de 55ste minuut inkoppen uit een hoekschop van Silvester van der Water maar Sergio Padt wist de bal nog net over het doel te tikken. FC Groningen probeerde meer grip te krijgen op de wedstrijd terwijl Heracles Almelo bleef loeren op de countermogelijkheden. Beide ploegen wisten daarbij weinig kansen te creëren. Jørgen Strand Larsen kreeg er nog een in de 86ste minuut maar mikte van dichtbij royaal over. Heracles Almelo liet een aantal mogelijkheden om te counteren onbenut.