Met de huidige maatregelen zoals de lockdown en de avondklok is het voor niemand een pretje. Zo ook niet voor jongeren die nu thuis moeten zitten en nergens heen kunnen. Heracles Almelo eSports helpt en organiseert extra gratis online FIFA-toernooien op de vrijdagavonden.

Het toernooi wordt georganiseerd in samenwerking met ProPlayers en is helemaal gratis. Het toernooi wordt iedere vrijdagavond gehouden en dan specifiek gericht op een bepaalde plaats of gemeente. Jongeren vanuit die plaats kunnen zich gemakkelijk aanmelden via de website en meedoen om het ‘Gemeentelijke’ kampioenschap. Het toernooi start om 18.30 uur. De opzet van het toernooi wordt bepaald door het aantal deelnemers. In een ideale situatie begint het toernooi met een groepsfase waarna een knock-out fase volgt. Het toernooi wordt gespeeld op de PlayStation 4 met ‘normale teams’. Iedereen kan dus spelen met zijn of haar favoriete team.

Jongeren die niet uit de gemeente komen kunnen zich ook aanmelden. Zij maken echter geen kans op de prijzen maar kunnen zich wel in de kijker spelen.

Ga jij de strijd aan met je vrienden om te kijken wie het het verst schopt in het toernooi?

De komende vrijdagen wordt er gestreden om het kampioenschap in: