Heracles Almelo heeft aan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle een punt overgehouden. Een uitstekende eerste helft werd gevolgd door een mindere tweede helft: 2-2. De Almelose doelpunten werden gescoord door Lucas Schoofs en Delano Burgzorg.

De formatie van Frank Wormuth kwam na 56 seconden op voorsprong. Rai Vloet gaf de bal mee aan de opkomende Silvester van der Water en zijn voorzet kon door Lucas Schoofs van dichtbij worden afgerond.  Luca de la Torre kreeg de volgende mogelijkheid en zag zijn schot naast gaan.

Heracles Almelo had de zaken daarna goed voor elkaar. De thuisclub kreeg slechts een kans in de eerste helft. Het schot van Eliano Reijnders in de 27ste minuut werd gekeerd door Janis Blaswich. De slotfase van de eerste helft was voor Heracles Almelo. Delano Burgzorg mikte in de veertigste minuut voorlangs en aansluitend verzuimde Ismail Azzaoui een fout in de Zwolse defensie af te straffen. Michael Zetterer pareerde in de eerste minuut van de extra tijd een knappe kopbal van Lucas Schoofs en een minuut later ging de Zwolse doelman in de fout door veel te ver uit te lopen. Delano Burgzorg profiteerde dankbaar en mikte van grote afstand raak. De prachtige pass van Lucas Schoofs verdiende eveneens een vermelding.

PEC Zwolle kwam in de vijftigste minuut op 1-2. Virgil Misidjan fungeerde als eindstation bij een counter en schoof de bal langs Janis Blaswich. Heracles Almelo was twee minuten later dichtbij een treffer. De inzet van Robin Pröpper werd op de doellijn door Michael Zetterer gekeerd.

Heracles Almelo raakte langzaam maar zeker de grip op de wedstrijd kwijt al kreeg de thuisclub aanvankelijk weinig kansen. PEC Zwolle kwam in de 73ste minuut langszij. De voorzet van Emmanuel Pherai werd door de vrijgelaten Reza Ghoochannejhad ingekopt.

De slotfase was spannend. Heracles Almelo slaagde er weer in om voor dreiging te zorgen en dat gold ook voor de thuisclub. Beide ploegen verzuimden om enkele kansrijke situaties goed uit te spelen.  Een kopbal van Reza Ghoochannejhad in de tachtigste minuut was het meest concreet. Janis Blaswich kon eenvoudig pareren.