Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen in winst omgezet. Delano Burgzorg tekende in de slotfase voor het enige doelpunt.

De formatie van Frank Wormuth ging goed van start en Silvester van der Water kreeg in de vijfde minuut een geweldige kans na een vloeiende aanval dwars door de Friese defensie. De rechtsbuiten mikte van dichtbij slordig over. Drie minuten later kreeg Rai Vloet een mogelijkheid maar zijn inzet ging ruim over het doel.

Heerenveen tekende na een half uur spelen voor twee schoten op het Almelose doel. De pogingen van Mitchell van Bergen en Siem de Jong vormden geen probleem voor Janis Blaswich. Tussen deze twee schoten kreeg Delano Burgzorg nog een aardige mogelijkheid. De voorzet was van Giacomo Quagliata en de linksbuiten tikte van dichtbij ruim naast. Het restant van de eerste helft verliep zonder kansen.

De tweede helft sloot aanvankelijk naadloos aan op het eerste bedrijf. Beide ploegen hadden moeite om kansen te creëren. Luca de la Torre probeerde het na een uur spelen van enige afstand maar mikte royaal over. Een minuut later mocht Ahmed Kutucu zijn opwachting maken voor Ismail Azzaoui die op zijn beurt de voorkeur had gekregen boven Sinan Bakis en Adrian Szöke.

Heracles Almelo probeerde daarna de duimschroeven aan te draaien . Silvester van der Water nam in de 75ste minuut het vijandelijke doel onder vuur. Het schot was geen probleem voor Erwin Mulder. Beide ploegen leken op een 0-0 af te stevenen maar in de 88ste minuut viel alsnog het doelpunt. Ahmed Kutucu gaf voor op Delano Burgzorg en laatstgenoemde schoof de bal keurig in de lange hoek. Kutucu kreeg diep in blessuretijd nog een kans op de 2-0 maar faalde oog in oog met Erwin Mulder.