Heracles Almelo en Schalke 04 hebben overeenstemming bereikt over de tijdelijke overgang van spits Ahmed Kutucu (20). De tweevoudig Turks international speelt de rest van het seizoen in het shirt van Heracles Almelo.

Kutucu kijkt uit naar zijn tijd in Almelo. “Ik heb goede gesprekken gehad met de club, weet waar Heracles Almelo voor staat en wat ze zoeken in een spits. Ik wil zo veel mogelijk spelen en doelpunten maken om het team te helpen. Ik kan niet wachten om te beginnen.” 

Technisch directeur Tim Gilissen: “We hadden aangegeven onze aanval te willen versterken als zich een goede mogelijkheid zou voordoen. Met het vastleggen van Kutucu zijn we daarin geslaagd. Hij is een speler die voor zijn leeftijd al veel ervaring heeft op het hoogste niveau. Hij kiest bewust voor Heracles Almelo om zich hier te laten zien. Daar zijn we trots op. We kijken uit naar een mooie samenwerking.”

Schalke 04

Kutucu werd op 1 maart 2000 geboren in Gelsenkirchen. Sinds zijn elfde speelt hij bij Schalke 04, waarvoor hij in 2018 zijn officiële debuut maakte in de hoofdmacht. In totaal kwam Kutucu in 52 officiële wedstrijden in actie voor Schalke 04. Hij scoorde daarin zes keer en gaf vier assists. 

International

Kutucu speelde in meerdere nationale jeugdelftallen van Turkije. In het najaar van 2019 debuteerde hij in de A-selectie met een overwinning op Andorra in de EK-kwalificatie. In september van het afgelopen jaar speelde Kutucu zijn tweede interland. Hij speelde in de Nations League tegen het Hongarije waar Adrian Szöke deel van uitmaakte. 

Kutucu gaat in Almelo spelen met rugnummer 25.

Ahmed Kutucu

Foto’s: nesimages.nl