Heracles Almelo is uitgeschakeld in de strijd om de TOTO KNVB Beker. De wedstrijd tegen Feyenoord ging met 3-2 verloren.  Delano Burgzorg en Adrian Szöke tekenden voor de Almelose doelpunten.  

De formatie van Frank Wormuth kreeg al enkele seconden een grote kans. Delano Burgzorg kwam oog in oog met Nick Marsman. De doelman kon de inzet pareren en zag vervolgens de rebound van Silvester van der Water, een omhaal, in het zijnet belanden.

Heracles Almelo had daarna de zaken uitstekend voor elkaar en zorgde voor meer dreiging dan de thuisclub. De eerste mogelijkheid voor Feyenoord diende zich aan in de 29ste minuut. De inzet van Steven Berghuis ging voorlangs. Vier minuten later was het aan de andere kant wel raak. Ismail Azzaoui stuurde Delano Burgzorg weg met een mooie steekbal. De spits omspeelde de uitgelopen Nick Marsman en schoof keurig binnen.

De organisatie bleef daarna goed staan en het was zonde dat de voorsprong vlak voor de rust door de vingers glipte. Een vrije trap van Steven Berghuis belandde in een kluts en Luis Sinisterra stond op de goede plek om af te ronden.

Feyenoord begon energiek aan de tweede helft en het schot van Steven Berghuis in de 47ste minuut ging net naast. Heracles Almelo leek daarna de 1-2 te scoren maar het doelpunt van Delano Burgzorg werd afgekeurd wegens buitenspel.  Ridgeciano Haps nam vervolgens het Almelose doel onder vuur. Janis Blaswich tikte de bal tegen de lat. De thuisclub kwam in de 53ste minuut op 2-1. Bryan Linssen kreeg te veel vrijheid en prikte binnen.

Heracles Almelo herpakte zich halverwege de tweede helft en kreeg een aantal corners. De kansen bleven echter uit. Feyenoord sloeg in de 84ste minuut nog een keer toe. Een vrije trap van Mark Diemers werd door Lutsharel Geertruida ingekopt. De formatie van Frank Wormuth leek uitgeteld maar kwam in blessuretijd nog terug. Adrian Szöke scoorde knap op aangeven van Luca de la Torre en nauwelijks een minuut later kreeg Ismail Azzaoui nog een enorme kans na een fout van Uros Spajic. Het schot was echter een prooi voor Nick Marsman.


Feyenoord – Heracles Almelo 3-2 (1-1)

Scoreverloop: 33.Delano Burgzorg 0-1, 45+2. Luis Sinisterra 1-1, 53.Bryan Linssen 2-1, 84.Lutsharel Geertruida 3-1, 90+2.Adrian Szöke 3-2
Gele kaarten: Marco Rente, Lucas Pratto

Feyenoord: Nick Marsman, Lutsharel Geertruida (87.Bart Nieuwkoop), Uros Spajic, Marcos Senesi, Tyrell Malacia, Leroy Fer (87.Jordy Wehrmann), Jens Toornstra, Orkun Kökcü (46.Ridgeciano Haps), Steven Berghuis,  Lucas Pratto (46.Bryan Linssen), Luis Sinisterra (73.Mark Diemers)

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Noah Fadiga (81.Tim Breukers), Robin Pröpper, Marco Rente, Jeff Hardeveld, Lucas Schoofs, Teun Bijleveld (79.Adrian Szöke), Ismail Azzaoui, Silvester van der Water (68.Rai Vloet), Delano Burgzorg (68.Jeremy Cijntje) en Luca de la Torre