De nieuwe documentaire ‘De Rust’ van Heracles Almelo gaat woensdagavond in première op ESPN. Je ziet hem om 21.15 uur, na het bekerduel tegen Feyenoord, op ESPN 2.

Over de documentaire

Het is rustig op Erve Asito. Te rustig. Supporters en sponsoren, maar ook spelers en medewerkers kijken met weemoed terug naar de tijd van volle stadions. Tot het weer zover is, proberen ze er samen het beste van te maken. We kijken mee in een belangrijke periode: december. De maand van warmte en gezelligheid, maar vooral van heel belangrijke wedstrijden.

Een turbulente eerste helft van het seizoen nadert zijn einde. De fysieke afwezigheid van supporters en sponsoren, maar ook de afstand die er onderling en tot spelers is maken het niet makkelijk in een tijd waarin je samen wilt komen. Lukt het bovendien om het saamhorigheidsgevoel in leven te houden? Kunnen fans en de sponsoren het zelf in deze tijd wel opbrengen en wat is de waarde van je kaart wanneer je niet in het weekend samen naar het stadion kan gaan? De club moet voorbij de luxe zoeken om te kijken waar het clubgevoel zit. Daar richten ze nu de pijlen op, maar het is een uitdaging. Het gaat niet alleen over het financieel draaiend houden van de club, maar ook om het behouden van de binding en het clubgevoel. Waar zit dat clubgevoel? Bij de spelers? Bij de supporters? Bij de sponsoren? In moeilijke tijden kom je er achter waar je het precies voor doet. We onderzoeken en ontdekken het in deze documentaire ‘De Rust’.

Vanaf donderdag 21 januari, 09.00 uur, is ‘De Rust’ exclusief voor seizoenkaarthouders ook terug te kijken bij de documentaires op Mijn Heracles