Heracles Almelo speelt in de achtste finales van het bekertoernooi uit tegen Feyenoord. Het wordt de vijfde keer dat beide ploegen elkaar treffen voor de beker. Drie keer was Almelo de plaats van handeling en één keer Rotterdam. Feyenoord slaagde er steeds in om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

16 november 1986: Heracles Almelo – Feyenoord (1-3)

Het eerste duel vond plaats op 16 november 1986 en betrof een duel in de tweede ronde. De start van Heracles was goed. Ruud Degenaar scoorde na vier minuten de 1-0. René Hofman tekende halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker. Feyenoord wist het duel diep in de tweede helft naar zich toe te trekken dankzij twee treffers van Lars Elstrup.

14 december 1990: Heracles Almelo – Feyenoord (0-1)

De tweede ontmoeting dateert van 14 december 1990 en was eveneens een wedstrijd in de tweede ronde. Feyenoord kwam vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Jozsef Kiprich. Heracles verzuimde in de tweede helft te profiteren van een numerieke meerderheid. Henk Fräser en Ioan Sabau kregen een rode kaart maar Feyenoord wist de 0-1 over de streep te trekken.

18 december 2013: Heracles Almelo – Feyenoord (1-1, 5-6 n.s.)

De derde wedstrijd werd gespeeld op 18 december 2013 en betrof een duel in de achtste finales. Graziano Pelle opende na twaalf minuten de score maar een kwartier later bracht Bryan Linssen Heracles Almelo weer langszij. De 1-1 stond ook na negentig minuten op het bord. Feyenoord moest de verlenging grotendeels met tien man spelen na een tweede gele kaart voor Stefan de Vrij maar Heracles Almelo kon niet profiteren. De strafschoppenserie ging uiteindelijk verloren: 5-6. Ben Rienstra miste als enige zijn penalty.

21 december 2017: Feyenoord – Heracles Almelo (3-1)

Heracles Almelo reisde op 21 december 2017 af naar Rotterdam voor een duel in de achtste finales. Feyenoord stond na ruim een kwartier op 2-0 dankzij Steven Berghuis en Sven van Beek. Tim Breukers bracht in de 23ste minuut de spanning terug in de wedstrijd. De beslissing viel vier minuten voor tijd toen Steven Berghuis een strafschop verzilverde.

Bekijk de samenvatting van de laatste TOTO KNVB Bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo op 21 december 2017:

Eerder dit seizoen in Rotterdam

Feyenoord – Heracles Almelo werd dit seizoen al wel gespeeld voor de Eredivisie. Beide ploegen kwamen op 6 december 2020 niet tot scoren. Heracles Almelo moest het duel met tien man uitspelen na een tweede gele kaart voor Sinan Bakis.

Bekijk de samenvatting van de Eredivisiewedstrijd van dit seizoen:

Meer nieuws over Feyenoord – Heracles Almelo