Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen FC Utrecht verloren. Sander van de Streek en Adrian Dalmau zorgden voor een eindstand van 2-0.  

De formatie van Frank Wormuth begon afwachtend en de thuisclub kreeg na een kwartier spelen de eerste mogelijkheid. De inzet van Gyrano Kerk werd door Janis Blaswich gekeerd. De doelman had acht minuten later een goede redding in huis op een geplaatst schot van Kerk. Blaswich moest in de 31ste minuut opnieuw in actie komen en deze keer was hij minder gelukkig. De kopbal van Sander van de Streek van enige afstand glipte onder zijn lichaam door.

Heracles Almelo kon ook na het doelpunt geen vuist maken. De thuisclub kreeg in de 43ste minuut nog een aardige mogelijkheid. De kopbal van Sander van de Streek ging echter naast.

Kasper Lunding, Luca de La Torre en Ismail Azzaoui moesten het elftal in de tweede helft van aanvallende impulsen voorzien. Die opzet slaagde nauwelijks. FC Utrecht hield controle. Sander van de Streek stuitte in de vijftigste minuut op Janis Blaswich en de volgende twee mogelijkheden waren voor Gyrano Kerk. De rechtsbuiten mikte in de 65ste minuut voorlangs en dwong twee minuten later Janis Blaswich met een nieuw schot tot een redding. De 2-0 viel uiteindelijk in de 72ste minuut.  Een vrije trap van Adam Maher werd door Janis Blaswich gepareerd. Adrian Dalmau wist de toegestane rebound te verzilveren.

Heracles Almelo gaf in de slotfase nog een teken van leven. Giacomo Quagliata werd in stelling gebracht na een afgeslagen hoekschop. Het schot in de 84ste minuut ging royaal over.