Het treffen met FC Emmen was niet alleen voor Sinan Bakis een bijzondere. Ook voor Mateo Les was het een avond om nooit te vergeten. De twintigjarige verdediger kwam in de zeventigste minuut in het veld voor Mats Knoester. Voor Les waren dit de eerste minuten in de hoofdmacht van Heracles Almelo. Hiermee is hij na Srdjan Lakic en Dario Vujicevic de derde Kroaat die minuten maakt voor de club.

Sinds de wedstrijd loopt de Kroaat met een grote glimlach door de gangen van Erve Asito. “Het is niet te beschrijven hoe lekker dit voelt”, vertelt Les. “Toen ik hoorde dat ik in mocht vallen, explodeerde mijn lichaam bijna. Ik ben blij en vooral heel trots op mijn eerste minuten voor Heracles Almelo.”

Les: “Je hoort van veel voetballers dat hun eerste wedstrijd erg lastig was. Ik ben daarom blij dat het me goed af ging. Het allermooiste is natuurlijk dat we de wedstrijd wonnen. Dat maakte mijn debuut extra speciaal.”

Ook de familie van Les was erg blij met zijn eerste minuten op het hoogste niveau. “Toen ik vlak na de wedstrijd op mijn telefoon keek, had ik al enorm veel berichtjes en sms’jes ontvangen. Vooral van mijn vrienden en familie uit Kroatië. Ook van mijn moeder. Zij kijkt élke wedstrijd van Heracles Almelo en was enorm trots dat ik mijn debuut maakte. Deze minuten geven mij vertrouwen dat ik nog veel mooie stappen kan gaan zetten in de toekomst.”

Deze maand scoor je het uitshirt met 25% korting! Koop nu jouw uitshirt met officiële bedrukking van Mateo Les.