12 januari 2021, een datum die Sinan Bakis niet snel zal vergeten. Het is de datum waarop de Duitse Turk de eerste hattrick uit zijn voetballoopbaan scoorde. Tegen FC Emmen stond er geen maat op de spits die na dertien wedstrijden droogte, eindelijk liet zien waarom Heracles Almelo hem in huis heeft gehaald. Rai Vloet mocht vlak voor tijd tekenen voor het slotakkoord door de 4-0 binnen te schuiven. Maar de man die met een grote glimlach de wedstrijdbal in ontvangst mocht nemen, was toch echt Sinan Bakis.

Aan het begin van de wedstrijd kreeg de spits twee grote kansen. “Die twee hadden eigenlijk al in het net moeten liggen”, vertelt Bakis. “Doordat ik al zo vroeg in de wedstrijd twee grote kansen kreeg, zag het team dat ik gemakkelijk de zwakke plekken in de defensie van FC Emmen kon vinden. Iedereen speelde mij goed aan en ik ben blij dat ik heb kunnen laten zien wat ik in huis heb. Het voelt nu een beetje alsof ik in een sprookje zit. Het is nu aan mij om ervoor te zorgen dat het niet bij één verhaal blijft, maar dat het een sprookjesboek wordt.”

Agca droomde over doelpunten Bakis

Degene met het meeste vertrouwen in de spits was Rohat Agca. Bakis: “Agca kwam voor de wedstrijd naar me toe om te vertellen dat hij over mij had gedroomd. Hij zei me dat hij droomde dat ik vijf maal zou scoren tegen FC Emmen. Een paar teamgenoten begonnen toen een beetje te lachen, maar ik ben blij dat ik degene ben die hier nu staat te lachen. Als het lang duurt voordat je eerste doelpunt valt, wordt de druk op een spits steeds groter. Nu die druk weg is, voel ik me vrijer en dat heb ik gelukkig direct kunnen laten zien.”

Sinan Bakis kust het gras na zijn eerste doelpunt tegen FC Emmen

Sinans sprookje

Na de doelpunten kuste de spits het gras. “Dat doe ik vanwege mijn geloof”, zegt Bakis. “Vandaag deed ik het met trots en een heel goed gevoel. Ik hoop dat ik me vaker zo mag voelen en vaker het gras mag kussen. Al ben ik daar op dit moment nog niet te veel mee bezig. Ik ben nu blij met de drie punten en met mijn goals.”

Sinan Bakis met de wedstrijdbal na zijn hattrick tegen FC Emmen