Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen FC Emmen met 4-0 gewonnen. Sinan Bakis bewees zijn team en zichzelf een grote dienst door drie treffers voor zijn rekening te nemen. Rai Vloet scoorde het vierde doelpunt.

De formatie van Frank Wormuth moest in de eerste zeven minuten drie corners toestaan maar een fout van Ricardo van Rhijn leidde in de tiende minuut de eerste kans voor Sinan Bakis in. Dennis Telgenkamp was echter op tijd. Vier minuten later bracht Delano Burgzorg de spits opnieuw in stelling en deze kans werd slordig om de zeep geholpen

Bakis breekt de ban

Sinan Bakis bleef echter zoeken en in de twintigste minuut mikte hij over. Een hoekschop in de 26ste minuut bracht uiteindelijk het eerste verlossende doelpunt. De eerste inzet werd nog door Dennis Telgenkamp gepareerd maar Bakis verzilverde dankbaar de toegestane rebound.

Heracles Almelo ging nadrukkelijk op zoek naar meer. Een vrije trap van Rai Vloet werd in de 29ste minuut gepakt door Dennis Telgenkamp en de doelman pareerde vier minuten later ook een schot van Silvester van der Water. Sinan Bakis zorgde vlak voor de rust voor de 2-0 na een combinatie met Van der Water. De afronding gebeurde door een schuiver in de korte hoek.

Soeverein naar winst

Het eerste kwartier van de tweede helft had weinig te bieden. De eerste Almelose kans in de 64ste minuut werd meteen verzilverd. Rai Vloet speelde Sinan Bakis aan en de spits rondde uit de draai af. Rai Vloet probeerde het zeven minuten met een venijnig schot en dwong Dennis Telgenkamp tot een moeizame redding.

Frank Wormuth had inmiddels drie keer gewisseld. Mateo Les mocht debuteren. Noah Fadiga en Jeff Hardeveld maakten hun rentree. Heracles Almelo kreeg nog een aantal uitstekende mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Een lob van Silvester van der Water ging in de 74ste minuut naast. Delano Burgzorg mikte een minuut later voorlangs en weer twee minuten later schoot Sinan Bakis naast. Het duurde tot de 86ste minuut alvorens Rai Vloet met een schuiver in de verre hoek de 4-0 liet aantekenen. FC Emmen, dat het gehele duel niets kon afdwingen, had toen al lang de handdoek geworpen.