Heracles Almelo is 2021 begonnen met een nederlaag. Vitesse pakte op Erve Asito de volle buit dankzij twee treffers waarbij een belangrijke rol was weggelegd voor Matus Bero.

Heracles Almelo zorgde in de beginfase voor gevaar vanuit de tweede lijn. Silvester van der Water dwong Remko Pasveer in de vijfde minuut tot een moeizame redding. De rebound was aan Lucas Schoofs niet besteed. Rai Vloet probeerde het in de tiende minuut eveneens van afstand en opnieuw werd Pasveer gedwongen tot een moeizame redding. Vier minuten later zorgden de bezoekers voor het eerste gevaar. Oussama Tannane nam het Almelose doel onder vuur maar Janis Blaswich tikte de bal naast.

Beide ploegen kregen daarna weinig mogelijkheden en de 0-0 leek de rust te halen. Het duel kreeg in de 39ste minuut toch een andere wending. Vitesse kwam op voorsprong dankzij een van richting veranderd schot van Matus Bero.

De tweede helft sloot qua wedstrijdbeeld naadloos aan op het eerste bedrijf. Frank Wormuth bracht na een klein uur spelen Luca de la Torre, Adrian Szöke en Ismail Azzaoui om het spel van zijn formatie van impulsen te voorzien. Heracles Almelo probeerde Vitesse onder druk te zetten maar de kansen bleven uit. Matus Bero was namens Vitesse in de 77ste minuut dichtbij de 0-2 maar zag zijn inzet voorlangs gaan. Zes minuten later was het wel raak. De Slowaak was het eindstation toen Vitesse door de Almelose defensie sneed.