Het einde van de eDivisie is in zicht. Heracles Almelo zal zich via de play-offs moeten plaatsen voor de eDivisie Finals op woensdag 6 januari. Door een zevende plaats in de competitie mocht Heracles Almelo als derde team een keuze maken. Hierin is de keuze gevallen op FC Utrecht. In de reguliere competitie wist Heracles eSports juist tegen FC Utrecht de ommekeer te maken na een serie van mindere resultaten. Het werd 4-3 in het voordeel van Heracles eSports. De eSporters van Heracles Almelo gaan met vertrouwen de play-offs in. Van de laatste zeven wedstrijden werden er liefst zes gewonnen. Kijkend naar vorig jaar is er nog van alles mogelijk in de play-offs en Finals. Hierdoor zullen Bryan Hessing & Lev Vinken ook in de play-offs hun uiterste best moeten doen.

Het programma van de play-offs is als volgt:
Fortuna Sittard – Feyenoord: 18.15 uur
FC Emmen – FC Twente: 19.00 uur
Heracles Almelo – FC Utrecht: 19.45 uur
AZ Alkmaar – RKC Waalwijk: 20.30 uur

De teams die vanwege een topvier-notering op de ranglijst rechtstreeks geplaatst zijn voor de Finals zijn: Ajax, Vitesse, FC Groningen en PSV.
Voor de Finals mogen de vier beste clubs op basis van de ranglijst hun tegenstander kiezen voor de kwartfinales. Ajax mag dinsdagavond als koploper direct na de play-offs als eerste een tegenstander kiezen na de play-offs.

De wedstrijd tegen FC Utrecht staat dinsdag 5 januari om 19:45 op het programma. Het duel is live te volgen op het YouTube-kanaal van de eDivisie.