Heracles Almelo heeft de afgelopen jaren veel spelers zien opbloeien in Almelo. Een aantal oud-Heraclieden verdient nu zijn brood buiten onze landsgrenzen. Heracles Almelo hield in december een aantal oud-spelers in de gaten. Deze maand waren het Robin Gosens, Wout Weghorst en Vincent Vermeij die opvielen.

Gosens belangrijk in Bergamo

Voor Robin Gosens was december een erg mooie maand. Hij wist zich namelijk met Atalanta Bergamo te kwalificeren voor de knockout-fase van de Champions League, waarin ze het op mogen nemen tegen Real Madrid. In de Serie A liet Gosens tegen ACF Fiorentina wederom zien hoe belangrijk hij is voor zijn huidige club. Kenmerkend liet de verdediger zich opnieuw in aanvallend opzicht gelden. Gosens was namelijk vlak voor rust de gevierde man met het openingsdoelpunt. Daarna volgden nog twee treffers van zijn ploeg, het werd 3-0.

Zeven dagen en een midweeks gelijkspel tegen Juventus later speelde Atalanta Bergamo tegen AS Roma. Na een vroege achterstand bewees Gosens over een goede koptechniek te beheersen. In de thuiswedstrijd tegen AS Roma kopte hij in de zeventigste minuut knap raak uit een voorzet van Josip Ilicic. Hiermee was Gosens medeverantwoordelijk voor de comeback van zijn ploeg. De wedstrijd eindigde in 4-1.

Atalanta Bergamo sloot 2020 af met een 2-2 gelijkspel tegen Bologna. Komende zondag hervat de ploeg van Gosens de competitie met een thuiswedstrijd tegen Sassuolo, dat vierde staat.

Wervelende Weghorst

Waar Wout Weghorst er in november met vier goals in evenveel wedstrijden er al flink op los scoorde, ging hij daar in december vrolijk mee verder. Tegen FC Köln (2-2) scoorde Weghorst zijn eerste doelpunt van de maand december. Een week later, in de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt, kwam Weghorst landgenoot en eveneens oud-Heraclied Bas Dost tegen. Dost opende in de tweede helft de score, maar Weghorst zorgde met twee treffers hoogstpersoonlijk voor de ommekeer van Wolfsburg. Voor de club kwam het dan ook niet als een verrassing dat de in Borne geboren spits werd benoemd tot man van de wedstrijd. Door een nipte 2-1 nederlaag bij Bayern München en een 1-0 overwinning op VfB Stuttgart, ging het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst met een knappe vierde plaats de Bundesliga-winterstop in.

VfL Wolfsburg speelde de laatste wedstrijd van 2020 tegen SV Sandhausen, dat uitkomt in de 2. Bundesliga. Beide ploegen streden om een plek in de volgende ronde van de DFB-Pokal. Ook in deze wedstrijd was Weghorst trefzeker. In de dertigste minuut kopte de spits uit een voorzet knap de 2-0 binnen. In de 91e minuut was het opnieuw raak voor de spits. Uit een rebound wist hij de bal achter doelman Rick Wulte te krijgen. Dankzij deze twee treffers in de laatste wedstrijd van 2020, was Weghorst in de maand december goed voor vijf goals in vijf wedstrijden. Een knappe prestatie van de oud-Heraclied, die een sterk jaar achter de rug heeft.

Of Weghorst in 2021 doorgaat met scoren? Komende zondag krijgt hij daarvoor de eerste kans als VfL Wolfsburg op bezoek gaat bij Borussia Dortmund, dat vijfde staat en slechts twee punten minder heeft.

Vermeij schnürt den Dreierpack

Wout Weghorst is niet de enige oud-Heraclied die in Duitsland gemakkelijk het net wist te vinden deze maand. Ook Vincent Vermeij scoorde meermaals. In de thuiswedstrijd tegen SV Wehen Wiesbaden hielp hij MSV Duisburg met drie doelpunten aan de eerste thuiszege van dit 3. Bundesliga-seizoen. Duisburg toonde zijn vreugde op Twitter: ‘JAWOLLL! Vincent Vermeij schnürt den Dreierpack!’.

Het was een welkome overwinning voor Duisburg, want de ploeg bezet bij de jaarwisseling de voorlaatste plaats op de ranglijst. De voorsprong op 1.FC Magdeburg, waar oud-Heraclied Sebastian Jakubiak dit seizoen vier duels in actie kwam, bedraagt slechts een punt.

Belangrijk was dan ook de treffer die Vincent Vermeij vier dagen na zijn hattrick maakte. Zijn ploeg nam het in het laatste duel van 2020 op tegen Bayern München II. Daar tekende de spits in de laatste minuten voor de gelijkmaker (1-1). Vermeij bracht zijn doelpuntentotaal van dit seizoen daarmee op zeven.