Heracles Almelo heeft 2020 afgesloten met een zege op vreemde bodem. Adrian Szöke nam in een drijfnat Groningen de enige treffer voor zijn rekening.

De formatie van Frank Wormuth hanteerde net als in het uitduel tegen Heerenveen een compacte speelwijze. FC Groningen zorgde in de achttiende minuut voor het eerste gevaar met een schot van Ahmed El Messaoudi. Een minuut later ondernam ook Mo El Hankouri een doelpoging van grote afstand. De schoten werden door Janis Blaswich met moeite gekeerd.

Heracles Almelo had vervolgens weinig van de thuisclub te duchten en werd na een klein half uur voor het eerst gevaarlijk. Silvester van der Water bracht in de 28ste minuut Rai Vloet in stelling maar de middenvelder kon de bal niet de juiste richting meegeven. Zeven minuten later mikte Van der Water zelf nog een keer over de kruising.

De tweede helft sloot lange tijd naadloos aan op het eerste bedrijf. Damil Dankerlui schoot in de 56ste minuut van enige afstand rakelings naast en daar bleef het lange tijd bij. Heracles Almelo sloeg in de 78ste minuut vanuit het niets toe. Adrian Szöke, net enkele minuten in het veld, kwam ineens oog in oog met Sergio Padt en stiftte de bal op schitterende wijze over de doelman.

FC Groningen probeerde daarna het tij te keren. Janis Blaswich blonk in de slotfase uit op schoten van Thijs Dallinga en Tomas Suslov en was daarmee mede verantwoordelijk dat opnieuw drie kostbare punten meegingen naar Almelo.