Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met 1-2 gewonnen. Delano Burgzorg en Mats Knoester tekenden voor de Almelose treffers. Joey Veerman scoorde namens de thuisclub.

De formatie van Frank Wormuth ging uitstekend van start. Delano Burgzorg drong in de zesde minuut op inzet door tot vlakbij het doel van Erwin Mulder en wist de goalie met een inzet in de korte hoek te kloppen. Heracles Almelo had daarna de zaken aardig voor elkaar. Heerenveen werd alleen in de negentiende minuut gevaarlijk toen Henk Veerman op de paal mikte.

Heracles Almelo kreeg in de 37ste minuut nog een grote kans op de 0-2. Rai Vloet kwam oog in oog met Erwin Mulder maakte schoot wild over. Het laatste wapenfeit voor rust kwam van Benjamin Nygren maar zijn schot in de 44ste minuut werd gepareerd door Janis Blaswich.

De tweede helft was drie minuten oud toen de tweede Almelose treffer viel. Een hoekschop van Silvester van der Water werd door Mats Knoester bij de tweede paal keurig ingekopt. De thuisclub moest daarna iets verzinnen en kwam in de 57ste minuut terug in de wedstrijd door een geplaatst schot van Joey Veerman.

Heracles Almelo slaagde er in om Heerenveen nog enige tijd van zich af te houden maar in de slotfase kwamen er toch nog mogelijkheden voor de thuisclub. Oliver Batista Meier schoot in de 74ste minuut wild voorlangs en twee minuten later mikte Joey Veerman rakelings naast de paal.

Adrian Szöke speelde eveneens een belangrijke rol in de slotfase. De aanvaller mikte in de 86ste minuut net over en werd enkele minuten later gevloerd in een kansrijke positie terwijl Erwin Mulder al was uitgespeeld. Pawel Bochniewicz, de dader, moest met rood van het veld en de vrije trap werd door Szöke zelf over het doel geschoten.