Vijf dagen na het gelijkspel tegen Feyenoord, staat er voor Heracles Almelo wederom een belangrijk duel op het schema. Op Erve Asito speelt de ploeg van trainer Frank Wormuth vanavond (aftrap 20.00 uur) tegen Fortuna Sittard. “We moeten er alles aan doen om als team de drie punten in Almelo houden,” aldus aanvoerder Robin Pröpper, die vooruitblikt op de wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord zei trainer Frank Wormuth voor de camera’s van FOX Sports: “De ploeg had de hele week al het gevoel had dat ze een goed resultaat zouden boeken.” Pröpper bevestigt de woorden van de trainer: “We hadden de hele week al goed getraind en het zelfvertrouwen was erg hoog. De adrenaline gierde door onze lichamen en dat was volgens mij ook wel te zien tijdens de wedstrijd. We juichten na elke goede verdedigende actie. Dat laat zien wat voor hecht team we zijn.”

Vooruitblik op Fortuna Sittard

Dat Fortuna Sittard-thuis een belangrijke wedstrijd is, weet Pröpper maar al te goed. “We hebben een goede week achter de rug en willen het goede resultaat tegen Feyenoord een vervolg geven. We willen natuurlijk elke wedstrijd winnend afsluiten, maar nu zullen we extra gebrand zijn om te winnen. Fortuna Sittard staat dicht bij ons op de ranglijst en dat maakt het dat we de wedstrijd moeten winnen. we spelen thuis en daarom moeten we maar één ding uitstralen: dat we in ons eigen stadion de baas zijn.”

De drie punten wil de aanvoerder veiligstellen door te spelen als een hecht team. Pröpper: “Dat we dat zijn, hebben we dit seizoen al vaker bewezen. Nu zullen we dit opnieuw moeten bewijzen. Door er vol op te klappen en als een hecht team te spelen. Een aantal ploegen moeten het hebben van individuele bevliegingen, maar onze kracht is dat we een team zijn. we winnen en verliezen met z’n allen, maar nu moeten we er alles aan doen om als team de drie punten in Almelo houden.”