Heracles Almelo heeft slechte zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 0-2 te verliezen. De bezoekers werden in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van Marco Rente en in de tweede helft wist ook Sebastian Polter van een fout te profiteren. Het doelpunt van Delano Burgzorg viel te laat om nog een punt te redden.

De supporters hadden voor aanvang van het duel een grote vuurwerkshow voorbereid en de formatie van Frank Wormuth wilde dit op het veld een passend vervolg geven. Adrian Szöke kopte in de achtste minuut net naast en nauwelijks een minuut later creëerde Tim Breukers een kans met een mooie beweging. Zijn schot in de korte hoek werd door Yannick van Osch gepareerd.

Heracles Almelo leek in de 22ste minuut loon naar werken te krijgen. Een voorzet van Giacomo Quagliata werd door Rai Vloet tegendraads ingekopt. Het doelpunt werd, ook na het checken door de VAR, afgekeurd wegens buitenspel. Het was dan ook zuur dat Fortuna Sittard, dat nog geen enkele mogelijkheid had gekregen, in de 31ste minuut op voorsprong kwam doordat Marco Rente de bal in eigen doel gleed.

De formatie  kon in het restant van de eerste helft weinig afdwingen en Frank Wormuth bracht na de rust Delano Burgzorg en Teun Bijleveld om de ploeg in aanvallend opzicht een impuls te geven. Het eerste kansje viel te noteren in de 48ste minuut. Het schot van Rai Vloet ging net naast. Heracles Almelo probeerde daarna de druk op de voeren maar een foutieve pass leidde na exact een uur spelen de 0-2 in. Sebastian Polter verscheen oog in oog met Janis Blaswich en maakte het karwei met een stiftje af.

Heracles Almelo begon daarna een wanhopige zoektocht naar doelpunten. Tim Breukers mikte in de 66ste minuut naast en twee minuten later schoot Teun Bijleveld over. Silvester van der Water probeerde het in de zeventigste minuut en dwong Yannick van Osch tot een redding. Heracles Almelo ontsnapte in de 73ste minuut aan de 0-3 toen Mats Knoester de bal bijna in eigen doel werkte maar nog net op de doellijn kon corrigeren. Een minuut later trof Delano Burgzorg dat lat met een hard schot.

Het genoemde kansen beloofde veel voor een slotoffensief van Heracles Almelo maar juist dat kwam niet uit de verf. De blessuretijd bood nog een laatste houvast. Delano Burgzorg kopte van dichtbij raak en de laatste kans was voor Silvester van der Water. Zijn schot ging echter voorlangs.