Heracles Almelo speelt in de twaalfde ronde van de Eredivisie een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Het wordt de vierde keer dat beide ploegen elkaar treffen op het hoogste niveau. De oogst is twee keer winst en een keer verlies

De eerste ontmoeting dateert van 19 april 1986 en Fortuna Sittard nam die dag de punten mee naar Limburg: 0-3. John Linford, Jos Mordang en Arthur Hoyer scoorden de treffers. Rob Poell miste in dit duel een strafschop.

Aanzienlijk beter verging het op 16 februari 2019. Adrian Dalmau scoorde al na een minuut vanuit een rebound maar het verschil werd pas na de rust gemaakt. Dalmau scoorde na vijftig minuten de 2-0 met een kopbal en vijf minuten later had ook Jesper Drost succes met zijn hoofd. Heracles Almelo liep vervolgens uit naar 6-0 door twee treffers van Adrian Dalmau en een doelpunt van Kristoffer Peterson.

Het duel van 7 februari 2020 eindigde in 2-0 en kende twee belangrijke punten. Het eerste was na een half uur toen Cyriel Dessers een strafschop benutte en Fortuna Sittard met tien man kwam te staan na een rode kaart voor George Cox. Het tweede was na een uur spelen toen de bezoekers een uitgelezen kans op de 1-1 kregen. Mark Diemers miste echter vanaf elf meter. De tweede treffer viel in de zeventigste minuut en kwam eveneens op conto van Cyriel Dessers.

Eerste Divisie

De Eerste Divisie was vaker het strijdtoneel. Op 20 september 2002 bleven de punten in Almelo. Berry Hoogeveen en Yuri Rose zorgden bij rust voor een veilig lijkende 2-0. De bezoekers kwamen na de rust terug dankzij Joos van Barneveld en Harrie Gommans. Rachid Tibari tekende in de 89ste minuut voor de winnende treffer.

Heracles Almelo boekte op 28 november 2003 een nieuwe zege. Fortuna Sittard kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Harrie Gommans. Yuri Rose scoorde vlak voor rust de gelijkmaker en na de 2-1 van Rudy Jansen zou hij ook de derde treffer voor zijn rekening nemen. Het laatste duel in deze periode dateert van 27 augustus 2004 en leverde geen doelpunten op.