Heracles Almelo heeft aan de uitwedstrijd tegen Feyenoord  een punt overgehouden. De formatie van Frank Wormuth moest het duel met tien man beëindigen na de tweede gele kaart van Sinan Bakis maar verdedigde met verve de 0-0.

Heracles Almelo, waar Janis Blaswich zijn rentree maakte, had de zaken in de beginfase aardig voor elkaar. Lucas Schoofs probeerde het in de elfde minuut met een schot maar dat werd eenvoudig gepareerd door Nick Marsman. Rai Vloet kreeg zes minuten later een dot van een kans toen hij oog in oog kwam te staan met Nick Marsman. De doelman wist de inzet te keren.

Feyenoord kreeg daarna meer grip op de wedstrijd. Janis Blaswich stond in de negentiende minuut op de goede plek bij een schot van Luciano Narsingh en twee minuten later had de doelman het geluk dat Tyrell Malacia tegen de lat mikte.  In de dertigste minuut reageerde Blaswich attent op een schot van Jens Toornstra. Het laatste kwartier van de eerste helft verliep zonder mogelijkheden.

De tweede helft begon eveneens in een laag tempo. Het eerste kansje was voor Feyenoord in de 53ste minuut maar de inzet van Jens Toornstra eindigde in het zijnet. Drie minuten later zorgde Lucas Schoofs voor een aardig uitgevoerde inzet  Nick Marsman stond daarbij goed opgesteld.

Heracles Almelo moest halverwege de tweede helft met tien man verder toen Sinan Bakis zijn tweede gele kaart ontving. Orkun Kökcu nam drie minuten later het Almelose doel onder vuur en zag Janis Blaswich redden. De thuisclub probeerde de numerieke meerderheid uit te spelen  maar kon weinig brengen. Heracles Almelo bleef simpel overeind al moest Robin Pröpper in blessuretijd nog een bal voor de doellijn wegwerken en kopte Nicolai Jorgensen nog net naast.