Gisteren werd de eerste niet-live wedstrijd van Heracles eSports gespeeld in de eDivisie. Heracles eSports verloor met 2-3 van AZ Alkmaar.

Lev Vinken begon de wedstrijd tegen Gilles Bernard. Lev kwam na twintig minuten op een voorsprong en wist deze nog voor rust te verdubbelen. In de eerste helft had Lev weinig te vrezen en was de bovenliggende partij. Direct na rust kwam Gilles, tegen de verhoudingen in, terug in de wedstrijd. Na de aansluitingstreffer van AZ ging de wedstrijd heen en weer en was het AZ dat op gelijke hoogte kwam door een penalty. Hierna waren er nog kansen voor beide teams, maar de goals bleven uit. Eindstand 2-2.

Bryan Hessing moest hierdoor zijn wedstrijd winnen tegen Dani Visser om de drie punten in Almelo te houden. Het begin van de wedstrijd was erg saai met weinig kansen. Via een corner was het AZ dat op 1-0 voorsprong kwam. Hierna kwam Bryan er niet meer aan te pas en wist ook Dani niet meer te scoren. Eindstand 0-1.

Volgende week staan ADO Den Haag en Fortuna Sittard op het programma. Om aangehaakt te blijven bij de top van de competitie moeten beide wedstrijden gewonnen worden. De volgende wedstrijd tegen ADO Den Haag is verplaatst van 14.00 uur naar 16.00 uur. Dit zal weer een niet-live wedstrijd zijn. De wedstrijd tegen Fortuna Sittard zal weer live te zien zijn op het YouTube-kanaal van de eDivisie.