Dinsdag werd de vijfde speelronde in de eDivisie gespeeld. Heracles eSports heeft haar tweede nederlaag geleden: het werd 4-5 tegen PSV Eindhoven.

Lev Vinken verloor zijn wedstrijd tegen Ali Riza Aygün. Lev speelde niet zijn eigen spel tegen Ali en wist niet de druk te zetten zoals hij dit normaal doet. Hierdoor kon Ali op een voorsprong komen. Direct na rust kwam Ali zelfs op een 2-0 voorsprong. Hierna ging Lev eindelijk zijn eigen spel spelen en zorgde voor de aansluitingstreffer. Echter was het Ali die de laatste duit in het zakje deed en de eindstand bepaalde op 3-1.

Bryan Hessing moest dus een doelpuntenverschil van twee goedmaken. Bryan begon zijn wedstrijd goed en maakte al vroeg de opgelopen achterstand goed. Helaas wist hij deze voorsprong niet vast te houden noch te vergroten. Het was Dennis Verhoeven die de stand met twee doelpunten weer op gelijke hoogte bracht. Bryan kwam nog wel op een 3-2 voorsprong en kreeg bovendien kansen in de laatste minuten, maar benutte deze niet. Hierdoor bleef het bij een 3-2 eindstand. Hiermee werd de totale eindstand 4-5 in het voordeel van PSV Eindhoven. Een slecht resultaat gezien de stand. Maar we moeten ook concluderen dat de competitie niet te voorspellen is. Het hoge niveau van de spelers zorgt ervoor dat iedereen van iedereen kan winnen.

Het duel met AZ zal vanmiddag om 17:30 te zien zijn op het YouTube-kanaal van de eDivisie.