Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen AZ met 1-2 verloren. De bezoekers sloegen in de slotfase van de eerste helft toe door de treffers van Teun Koopmeiners en Myron Boadu. Lucas Schoofs nam een kwartier voor tijd het Almelose doelpunt voor zijn rekening.

Heracles Almelo en AZ hanteerden in de beginfase een laag tempo. Owen Wijndal probeerde het in de vijfde minuut met een inzet die door Michael Brouwer werd gepareerd. Sinan Bakis kreeg in de dertiende minuut een kansje maar mikte voorlangs. De bezoekers waren in de 23ste minuut dichtbij de 0-1. De kopbal van Myron Boadu werd door Michael Brouwer op een prachtige wijze gepareerd waardoor de bal niet in het doel maar op de lat belandde.

De formatie van Frank Wormuth kreeg na ruim een half uur een geweldige kans om de score te openen. Rai Vloet kreeg ruimte om uit te halen en mikte daarbij  wild voorlangs. Het duel leek op een ruststand van 0-0 af te stevenen maar in de slotfase van de eerste helft ging het mis. De bal ging in de veertigste minuut op de stip en Teun Koopmeiners wist de strafschop te verzilveren. Goed drie minuten later bracht Koopmeiners Myron Boadu in stelling. De spits rondde van dichtbij af in de korte hoek.

Heracles Almelo probeerde na de rust het tij te keren maar kon in aanvallend opzicht aanvankelijk weinig uitrichten. AZ zorgde wel voor gevaar. Calvin Stengs haalde in de 53ste minuut hard uit en zag Michael Brouwer fraai redden. De Alkmaarse rechtsbuiten probeerde het na zeventig minuten nog een keer en deze keer belandde de bal op de buitenkant van de paal.

Een kwartier voor tijd kwam de formatie ineens terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Teun Bijleveld werd door Lucas Schoofs met een prachtige volley afgerond. Heracles Almelo had twee minuten later het geluk dat een schot van Dani de Wit op de buitenkant van de paal belandde waardoor het nog spannend bleef. AZ kreeg ook daarna mogelijkheden. De beste was voor Albert Gudmundsson in de blessuretijd. Michael Brouwer pareerde de inzet.