Morgen staat de wedstrijd tegen AZ op het programma. Een van de spelers die zowel bij Heracles Almelo als bij AZ heeft gespeeld, is Willie Overtoom. Overtoom legde de basis voor zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van AZ, om vervolgens te schitteren in het zwart-wit van Heracles Almelo. Hiermee verdiende hij een transfer naar Alkmaar, zodat de aanvallende middenvelder toch nog zijn debuut kon maken voor AZ. We vroegen aan Overtoom hoe het nu met hem gaat en daarnaast blikten we met hem vooruit op het treffen met AZ.

Op de vraag hoe het nu met hem gaat, antwoordt Overtoom: “Ik mag niet klagen. Ik ben gezond en dat zijn de mensen om mij heen gelukkig ook. Sinds ik gestopt ben met voetbal, houd ik mij bezig met vastgoed. Samen met mijn partners heb ik een ontwikkelingsbedrijf waarmee we panden transformeren en vervolgens verkopen of verhuren. Ook begeleiden we sporters in het aankopen en verhuren van vastgoed, zodat ze na hun carrière een vaste bron van inkomsten hebben. Ik heb er bewust voor gekozen om het voetbal achter me te laten en mezelf door te ontwikkelen als persoon.”

Heracles Almelo blijven volgen

Overtoom is dan wel gestopt met voetballen, maar hij is Heracles Almelo zeker niet uit het oog verloren. “Als er een mooi affiche is, dan ga ik daar zeker eens goed voor zitten. Ik let nu in het bijzonder op Heracles Almelo en AZ, maar ik vind het ook leuk om de bovenkant van de Eredivisie in de gaten te houden.”

“Heracles Almelo heeft een jonge ploeg met een aantal goede talenten”

Willie Overtoom

Een van de wedstrijden die Overtoom heeft gezien, is de wedstrijd tegen FC Utrecht. “Ze speelden die wedstrijd echt als een team en dat was mooi om te zien. Heracles Almelo heeft een jonge ploeg met een aantal goede talenten. Een jonge ploeg heeft er vaak last van dat de prestaties op het veld wat wisselvallig kunnen zijn, maar dat is niet gek. De potentie is er en ik verwacht dat de supporters een leuk seizoen tegemoet gaan zien”

Vooruitblikken op AZ

Overtoom verwacht dat het morgen een leuke wedstrijd gaat worden. “AZ is niet meer de ploeg van vorig seizoen. Ze hebben dit seizoen vaak gelijk gespeeld en zullen daardoor minder zelfverzekerd zijn. Daarnaast hebben ze afgelopen donderdag in de Europa League gespeeld, waardoor ze wat vermoeider aan de aftrap zullen staan. De verdediging is bij AZ de zwakste schakel. Ik denk dat AZ te pakken is op de counter. Heracles Almelo heeft een aantal snelle aanvallers die daar wel eens gebruik van zouden kunnen maken. Het zal een open wedstrijd worden waarin veel goals gaan vallen. Als ik mijn geld op een einduitslag zou moeten zetten, dan ga ik voor een 2-2.”

Boodschap voor de supporters

Naast de vooruitblik op het treffen met AZ, wil Overtoom ook nog iets vertellen tegen de supporters. Overtoom: “Ik hoop dat jullie snel weer op de tribune mogen zitten. Als ik nu de wedstrijden vanaf de bank kijk, zie ik hoe weinig sfeer er in het stadion hangt. Ik hoop dat de maatregelen snel versoepeld worden en de spelers weer aangemoedigd mogen worden door jullie.”