Heracles Almelo speelt zondag (aanvang 16.45 uur) thuis tegen AZ. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Adrian Szöke (geschorst), Navajo Bakboord (knie), Noah Fadiga (enkel), Jeff Hardeveld (buikwand) en Silvester van der Water (spier). “Voor Silvester komt deze wedstrijd te vroeg”, aldus trainer Frank Wormuth. “We hopen dat hij in de loop van de volgende week weer aan kan sluiten.”

“Met AZ treffen we na Ajax opnieuw één van de topteams uit de Nederlandse competitie”, vervolgt Wormuth. “Vorig seizoen speelden ze om de titel en ook dit seizoen spelen ze goed voetbal. Dat hebben we gisteravond nog gezien, ze hadden eigenlijk verdiend om te winnen van de Spaanse koploper Real Sociedad. Het wordt voor onze ploeg een mooie uitdaging. Dat we het kunnen hebben we eerder dit seizoen vooral thuis al bewezen, hopelijk kunnen we onze redelijk positieve thuisbalans voortzetten.”

Minuut stilte

Voor aanvang van alle wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie wordt dit weekend een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Diego Armando Maradona. Dat hebben de KNVB, de Eredivisie CV en de CED gezamenlijk afgesproken.

Maradona overleed afgelopen woensdag op zestigjarige leeftijd, wat veel ontzetting teweegbracht in de internationale voetbalwereld. Met de minuut stilte wil het Nederlandse betaald voetbal respect betuigen aan één van de grootste voetbaliconen allertijden.

Heracles Almelo – AZ staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.