Heracles Almelo is niet verder gekomen dan een 5-5 gelijkspel tegen regerend kampioen PEC Zwolle. De clubs hielden elkaar tijdens de spannende wedstrijden in evenwicht.

Lev Vinken mocht het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Tony Kok. Lev begon slecht aan de wedstrijd en keek na een half uur tegen een 2-0 achterstand aan. Lev maakte voor rust de aansluitingstreffer en zorgde hiermee voor een 1-2 ruststand. Na een uur spelen kwam Lev op gelijke hoogte, maar was het Tony die direct zijn voorsprong terug pakte. In de 75e minuut kwam Lev voor de tweede keer in de wedstrijd op gelijke hoogte. Vlak voor tijd was het Lev die voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong pakte. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 4-3.

Bryan Hessing speelde de tweede wedstrijd van de avond tegen Stefan Vellinga. Bryan en Stefan deden in de eerste helft weinig voor elkaar onder. Na rust was het Bryan die op voorsprong kwam en zichzelf hiermee in een ideale positie bracht. Helaas kon hij deze situatie niet lang vasthouden want het was Stefan die voor de gelijkmaker zorgde. Hierna kwam Stefan zelfs op voorsprong en deze wist hij vast te houden tot het einde van de wedstrijd. Hierdoor werd de totale eindstand bepaald op 5-5. Een uitslag waar Heracles Almelo niet tevreden mee mag zijn.

Volgende week staan PSV Eindhoven en AZ Alkmaar op het programma. PSV begon haar eDivisie-seizoen niet heel erg goed. Na vier wedstrijden heeft het team ‘slechts’ drie punten weten te vergaren. AZ doet het daarentegen erg goed en staat op tien punten na vier wedstrijden. Dit zijn voor Heracles eSports belangrijke wedstrijden in de strijd om de eerste vier plekken die direct toegang geven tot de eDivisie-Finals.

Een overzicht van de goals is te zien op de Instagram van Heracles eSports.