Op 28 mei 2020 heeft Richard Bruns vanwege een bij zijn werkgever, openbaar vervoersbedrijf Keolis, ingesteld onderzoek zijn functie als bestuurslid van Heracles Almelo voorlopig neergelegd. In de afgelopen maanden zijn de door Keolis ingestelde onderzoeken afgerond en de uitkomsten maken duidelijk dat er voor Richard Bruns geen belemmeringen zijn om met onmiddellijke ingang terug te keren in zijn functie als bestuurslid van Heracles Almelo. Op geen enkele wijze is gebleken dat Richard Bruns persoonlijk bij fraude of andere onregelmatigheden binnen Keolis was betrokken.

Binnen het bestuur van Heracles Almelo zal Richard Bruns vanaf heden belast zijn met de portefeuille commerciële zaken. De portefeuille die tot en met 30 juni 2020, 14 jaar lang, werd ingevuld door Wim Samsen.

Blijdschap

“Om te beginnen zijn wij erg blij voor Richard en zijn gezin dat aan deze vervelende periode een einde is gekomen”, vertelt voorzitter Hans Bredewoud. “Als bestuur hebben wij in de afgelopen maanden veelvuldig in contact gestaan met Richard en Keolis. Wij kunnen concluderen dat de vele verwijten aan het adres van Richard geen doel hebben getroffen en sprake is van rehabilitatie. Ook voor Heracles Almelo zijn er daarom geen belemmeringen voor een terugkeer van Richard in het bestuur. Het is goed dat in deze, ook voor het betaald voetbal, moeilijke tijd het bestuur weer op volle sterkte is.”

Vooruitkijken

Richard Bruns: “Er is een enorme last van mijn schouders gevallen. Na een vervelende periode, waarin onjuiste dingen werden beweerd en geschreven, ben ik blij dat ik naar de toekomst kan kijken. Met veel enthousiasme pak ik mijn bestuursfunctie weer op.”