Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Ajax met 5-0 verloren.  Het klassenverschil in de lege Johan Cruijff Arena was simpelweg te groot. Zakaria Labyad  (2x), Lassina Traoré, David Neres, en Dusan Tadic namen de treffers voor hun rekening.

Heracles Almelo keek al na zes minuten tegen een achterstand aan. Lassina Traoré trof het doel met een hard schot. Ajax wekte daarna de indruk het rustig aan te willen doen met het oog op het drukke programma van de komende weken. De formatie van Frank Wormuth probeerde wel druk te zetten. Het leverde een aantal hoekschoppen op en een schot van Teun Bijleveld in de twintigste minuut dat geen probleem was voor André Onana.

De thuisclub besloot vervolgens om het karwei nog voor de rust te klaren. Dusan Tadic werd in de 28ste minuut de diepte ingestuurd maar Michael Brouwer wist diens inzet te pareren. De aansluitende hoekschop leverde de 2-0 op. David Neres joeg de afgeslagen bal hard tegen de touwen. Heracles Almelo meldde zich nog een keer met een schot van Sinan Bakis en in de 36ste minuut viel de 3-0 uit een nieuwe hoekschop. Zakaria Labyad tekende voor de afronding in de korte hoek. Dusan Tadic kreeg voor de rust nog een mogelijkheid maar deze inzet werd door Michael Brouwer gekeerd.

De tweede helft begon rustig. Tim Breukers, Delano Burgzorg en de debuterende Ismail Azzaoui  mochten in de 55ste minuut hun opwachting maken. Twee minuten later viel de 4-0. Dusan Tadic werkte binnen nadat Zakaria Labyad even daarvoor op randje buitenspel nog de bal had beroerd.

Heracles Almelo incasseerde halverwege de tweede helft een nieuwe tegenvaller toen Robin Pröpper met een blessure van het veld moest . Michael Brouwer had in de 73ste minuut twee fraaie reddingen in huis. Eerst pareerde hij een fraai genomen vrije trap van Zakaria Labyad en bij de aansluitende hoekschop keerde hij ook een kopbal van Edson Alvarez. Een rebound van Zakaria Labyad in de 77ste minuut was de doelman echter te machtig.

De formatie van Frank Wormuth moest de wedstrijd met tien man uitspelen omdat Silvester van der Water de strijd moest staken met een blessure en de wisselmogelijkheden waren verbruikt. Ajax overkwam hetzelfde. Zakaria Labyad moest afhaken met een blessure en de thuisclub had eveneens zijn wissels verbruikt.