In de zomer van 2019 kwam Teun Bijleveld over van Ajax. Dit maakt de wedstrijd van aanstaande zondag tot een bijzondere wedstrijd voor de middenvelder van Heracles Almelo. “Het brengt altijd iets extra’s met zich mee als je tegen je oude club speelt.”

“Veel van mijn oude teamgenoten spelen nu niet meer bij Ajax”, vertelt Bijleveld. “Maar dat maakt de wedstrijd van zondag niet minder speciaal. Naast dat het mijn oude club is, is Ajax een van de beste en misschien wel de beste club van Nederland. Het is voor ons als ploeg een mooi moment om ons te laten zien, al gaat dat zeker niet makkelijk worden.”

Bijleveld ziet de thuisoverwinning van vorig seizoen als bewijs dat je nooit kansloos bent tegen Ajax. Bijleveld: “Toen we met 1-0 wonnen in eigen huis, speelden we met het mes tussen de tanden. Zo moeten we deze keer weer zien te spelen. Er zullen altijd kansen komen en het is aan ons als ploeg dat wij er staan als die kansen zich aandienen. Ik spreek namens het hele team als ik zeg dat we ons honderd procent gaan inzetten. We moeten spelen met bravoure en de borst vooruit.”

Persoonlijke doelen

De middenvelder van Heracles Almelo wordt dit seizoen beloond met veel speelminuten. Bijleveld: “Aan het begin van dit seizoen voelde ik aan mijn lichaam dat ik klaar ben voor de Eredivisie. Ik ben blij dat mijn ontwikkeling is opgemerkt door de trainer en ik daardoor meer speeltijd krijg dan vorig seizoen. Mijn doel voor dit seizoen is om ook in offensief opzicht belangrijker te zijn voor de ploeg met wat doelpunten. Het zou mooi zijn om daar aanstaande zondag mee te beginnen tegen Ajax.”