Het Almelose Sekisui Kasei Europe is onderdeel van een Japans beursgenoteerd concern. Sekisui Kasei heeft als high-end foam manufacturer al tien jaar een belangrijke positie op de Europese markt. “In Europe richten we ons op de productie van gespecialiseerde foam plastics en de handel en ontwikkeling van fijnpolymeren”, vertelt Managing Director Thijs Wansink. “Onze producten worden gebruikt in de verpakkings-, verf-, cosmetica- en automobielindustrie. Met de juiste kennis en kunde zijn we in staat onze producten met de juiste eigenschappen aan te bieden bij de juiste vraagstukken. Het trainen en het behouden van goed personeel, voor zowel het maken van onze producten als het faciliteren van het ontwikkelingsproces bij onze klanten, is daarbij essentieel. Daarnaast lopen wij als bedrijf tegen belangrijke vraagstukken aan zoals circulariteit in gebruik van plastic, het verfijnen van productieprocessen voor een nog hogere kwaliteit, minder verlies en vooral beter hergebruik. Genoeg uitdagingen die op een slimme manier aandacht verdienen.”

“Het innovatie-initiatief is voor ons dé plek om vraagstukken makkelijker te kunnen uitzetten naar onderwijs en overheid.”

Thijs Wansink – Managing Director bij Sekisui Kasei Europe

Sekisui Kasei Europe is sinds de oprichting nauw betrokken bij het innovatie-initiatief van Heracles Almelo. Thijs Wansink: “Het innovatie-initiatief is voor ons dé plek om vraagstukken makkelijker te kunnen uitzetten naar onderwijs en overheid. Daarnaast kunnen alle partijen samen het behouden van kennis en kunde in de regio Twente beter faciliteren. Hopelijk zijn we in staat onze positieve impact op de lokale maatschappij in de toekomst verder uit te breiden.”

“Tijdens mijn scriptie heb ik onderzoek gedaan naar de klanten van Sekisui Kasei. De centrale opdracht was hoe de klanten te faciliteren in het recyclen.”

Carlijn Ruijs – Commercieel medewerker binnendienst bij Sekisui Kasei Europe

Zo studeerde Carlijn Ruijs vorig jaar af bij Sekisui Kasei Europe. Ze kwam in contact met Thijs Wansink op de Global Jam Days van Saxion University of Applied Sciences. Na haar afstudeeropdracht kreeg ze een baan aangeboden bij Sekisui Kasei. Carlijn Ruijs: “Zowel de vestiging in Almelo als het hoofdkantoor in Japan is al enige tijd bezig met het recyclen van hun materiaal. Tijdens mijn scriptie heb ik onderzoek gedaan naar de klanten van Sekisui Kasei. De centrale opdracht was hoe de klanten te faciliteren in het recyclen. Vanaf juni is mijn functie van afstudeerstagiair omgezet naar commercieel medewerker binnendienst op de afdeling sales. Hier ben ik de rechterhand van onze sales buitendienst. Ik handel vragen af van klanten, registreer orders en waar nodig help ik bij de productie.”

Meer weten over het innovatie-initiatief? Klik op onderstaande button en download de infographic.

New call-to-action