In het programma De Eretribune op FOX Sports wordt zaterdagavond (21 november) geloot voor de tweede ronde in de TOTO KNVB Beker. Door de coronamaatregelen is door de KNVB besloten het bekertoernooi uitsluitend met betaaldvoetbalclubs te vervolgen.

Heracles Almelo plaatste zich voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker door in de eerste ronde Telstar (3-0 op 28 oktober) te verslaan. In de eerste ronde werden nog tien andere wedstrijden tussen twee betaaldvoetbalclubs gespeeld. Inclusief Heracles Almelo wisten elf betaaldvoetbalclubs zich zo te plaatsen voor de tweede ronde.

Acht betaaldvoetbalclubs hebben zich direct geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi, nu blijkt dat de eerder uitgestelde wedstrijden tegen amateurclubs definitief geen doorgang kunnen vinden. Uitgestelde wedstrijden tussen twee amateurclubs zijn geschrapt.

De elf en acht betaaldvoetbalclubs worden bij de loting aangevuld met Ajax, AZ, Feyenoord en PSV. Deze vier clubs waren vanwege plaatsing voor de groepsfase van Europese toernooien vrijgesteld voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker.

De elf, acht en vier betaaldvoetbalclubs gaan in de koker voor de loting. Van deze 23 clubs gaan er veertien tegen elkaar strijden in de tweede ronde van het toernooi. Negen clubs krijgen een vrijstelling en plaatsen zich zonder deelname aan de tweede ronde direct voor de achtste finales. Dit om bij de achtste finales uit te komen op een totaal van zestien clubs (negen vrijgestelde clubs plus zeven winnaars van de tweede ronde).

Zaterdagavond zal de loting bepalen of Heracles Almelo zich middels een wedstrijd in de tweede ronde moet weten te plaatsen voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker of dat het zich daarvoor dankzij een vrijstelling direct verzekert.

De tweede ronde van het toernooi staat dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 december op het programma. De achtste finales staan gepland voor dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 januari 2021.

Bekijk de video van de KNVB over het vervolg van het toernooi om de TOTO KNVB Beker: