Zondagmorgen kreeg Mats Knoester een telefoontje. Of hij zich, door afwezigheid van anderen, toch nog kon melden in Zeist om zich aan te sluiten bij Jong Oranje. “Ik had een weekendje vrij en was terug in het zuiden om met mijn broer te trainen en mijn familie te zien. Na het telefoontje stapte ik snel in mijn auto, reed terug naar Almelo om mijn schoenen te halen en ging door naar Zeist”, vertelt de verdediger. Na een negatieve coronatest mocht hij zich melden in het hotel en kon hij aansluiten bij de ploeg van Erwin van de Looi. 

Knoester trainde maandagochtend voor het eerst mee met Jong Oranje. Na afloop vertelde hij over zijn oproep. “Toen Sven Botman werd doorgeschoven naar de A-selectie van Oranje, hoopte ik stiekem op een telefoontje. Ik had het zondag niet meer verwacht. Natuurlijk ben ik ontzettend blij dat ik nu bij de selectie zit. Het is een mooie stap en ik ben trots om hier te zijn”.

Bij Jong Oranje werkt Knoester samen met een bekende: Peter Reekers, die als assistent-trainer bij de ploeg actief is. Over de oproep van Knoester vertelt Reekers: “Door het afvallen van Abdou Harroui en het doorschuiven van Sven Botman kwam er een plaats vrij in de selectie. Mats zat er al dicht tegenaan, hij heeft in korte tijd in Almelo bewezen wat hij kan. We hebben hem graag bij de ploeg.”

Reekers vervolgt: “Voor Mats is dit een mooi moment om te laten zien wat hij kan. Hij kan zich meten met de jongens hier. Het is een beloning voor zijn ontwikkeling. We hebben de afgelopen negen wedstrijden met Jong Oranje gewonnen en speelden erg goed. We willen de laatste wedstrijd tegen Portugal natuurlijk ook winnen. We willen koste wat het kost ongeslagen de poulefase afronden.”

Woensdag om 20.30 uur Nederlandse tijd speelt Jong Oranje tegen Jong Portugal.

Mats Knoester tijdens de training van Jong Oranje op de KNVB Campus in Zeist.

Heracles TV sprak deze maandag in Zeist met zowel Peter Reekers als Mats Knoester. Het interview is komende donderdag te zien in Heracles TV op FOX Sports.