Peter Reekers is weer op pad met Jong Oranje in het kader voor de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap. De negende wedstrijd, thuis tegen Jong Wit-Rusland, eindigde in 5-0 waardoor de formatie nog altijd zonder puntverlies is. Plaatsing voor het eindtoernooi was al reeds een feit.

Jong Oranje had in Almere aanvankelijk moeite met de leeftijdsgenoten uit Wit-Rusland. Een voorzet van Jordan Teze belandde in de 27ste minuut op de lat maar na exact een half uur werd de ban gebroken. Kaj Sierhuis mikte via de binnenkant van de paal raak en een minuut later tekende Myron Boadu met het nodige geluk voor de 2-0.

Myron Boadu scoorde vlak na de rust zijn tweede doelpunt met een schot in de verre hoek. Jong Oranje kreeg daarna kansen op meer  Kaj Sierhuis tikte in de 64ste minuut van dichtbij de 4-0 binnen en in de 83ste minuut zorgde hij op een soortgelijke wijze voor de vijfde treffer. Deyovaisio Zeefuik was in de 86ste minuut dichtbij een zesde doelpunt maar zijn schot belandde op de paal.

Jong Oranje sluit aanstaande woensdag de kwalificatiereeks af met een uitwedstrijd tegen Jong Portugal.