Janis Blaswich liep eerder dit seizoen, in het uitduel tegen Willem II, een spierblessure op. De doelman revalideert dagelijks op de club en trainde vandaag weer voor het eerst mee met keeperstrainer Brian van Loo.

“Het gaat goed met me, ik ben volledig pijnvrij” vertelt de 29-jarige doelman. “Het is fijn om weer naar buiten te kunnen en met de andere doelmannen te trainen. Ik stond al een week op het veld voor wat simpele oefeningen, maar nu voor het eerst weer in de groep.” 

Janis Blaswich: “Ik heb ontzettend hard getraind. Iedere dag werkte ik aan mijn herstel. Ook probeerde ik mijn teamgenoten te helpen waar ik dat kon. Ik wilde iets doen voor het team, zoals de wedstrijden en trainingen bekijken, opmerkingen maken en met de speler te praten.” 

“Koen Bucker en Michael Brouwer hebben het allebei prima gedaan”, zegt de Duitse doelman. “Ook Daniel (Mesenhöler) is erg belangrijk geworden binnen de selectie. Dat merk je als er een doelman uitvalt. Ze hebben allebei goede wedstrijden gespeeld, daar ben ik trots op. Het is fijn om met goede doelmannen samen te werken. Ik was vroeger ook niet altijd eerste doelman, dus weet ook hoe het is om geduld te moeten hebben. Ik heb veel gepraat met mijn collega’s, berichten gestuurd en tips gegeven. Ik weet dat we elkaar kunnen helpen waar nodig.”

Volgende week donderdag is doelman Janis Blaswich te gast bij Heracles TV.