Waar het voetbalseizoen al even onderweg is zal ook de digitale voetbalwereld starten met haar competitie. De edivisie staat op het punt van beginnen.

De edivisie start op dinsdag 17 november met een nieuw seizoen. De EA SPORTS FIFA 21-competitie, georganiseerd door de Eredivisie in samenwerking met strategisch partner DreamHack Sports Games en de 18 eredivisieclubs, wordt volledig online gespeeld en uitgezonden op het YouTube-kanaal van de edivisie. Spelers spelen niet langer vanuit een studio, maar vanuit huis of het stadion van hun club om te voldoen aan de geldende Corona-maatregelen. De 36 EA SPORTS FIFA-spelers strijden om in totaal €100.000 aan prijzengeld, een plek in de Global Series European Playoffs of Play-ins en een plek in E_Oranje. FBTO blijft als partner aan de edivisie verbonden.

Elke dinsdag en woensdag worden negen wedstrijden gespeeld met op iedere dag een volledige speelronde. Voor het eerst in het vierjarig bestaan van de edivisie worden de wedstrijden niet in een studio, maar volledig online gespeeld. Onze eSporters, Bryan Hessing en Lev Vinken, zullen de wedstrijden spelen vanuit de eBox op Erve Asito. De wedstrijden zijn van 17.45 tot 21.15 uur online te bekijken op het YouTube-kanaal van de edivisie. De edivisie Finals vinden – indien de dan geldende maatregelen het toelaten – plaats tijdens een event op zondag 17 januari. Het tweede seizoen (eDivisie Season IV) start in maart 2021 en eindigt in mei 2021.

Wil jij niks missen van het Heracles eSports nieuws rondom de edivisie? Volg Team Heracles eSports op Instagram