Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo verloren. Jafar Arias (2x) en Georgios Giokoumakis scoorden namens de thuisclub. Silvester van der Water en Rai Vloet namen de Almelose treffers voor hun rekening. Koen Bucker stopte in dit duel nog een strafschop van Georgios Giokoumakis. Adrian Szöke kreeg vlak voor de rust rood.

De formatie, met Frank Wormuth weer op de bank, begon goed aan de wedstrijd en Adrian Szöke kreeg na vijf minuten het eerste kansje. Zijn inzet werd geblokkeerd. Heracles Almelo had aanvankelijk weinig te vrezen van de thuisclub, maar rond de twintigste minuut kwamen er problemen. Evert Linthorst mikte eerst bij de tweede paal over en enkele seconden later verzuimde Georgios Giakoumakis slecht uitverdedigen af te straffen. De beste kans voor de thuisclub kwam in de 24ste minuut toen de bal op de stip ging. Georgios Giakoumakis meldde zich voor de klus, maar Koen Bucker wist de strafschop te stoppen.

Heracles Almelo kwam daarna weer beter in de wedstrijd. Rai Vloet mikte na een half uur nog royaal over maar de middenvelder liep in de 38ste minuut slim weg uit de rug van zijn tegenstander. Hij wist Silvester van de Water te bereiken en de rechtsbuiten plaatste de bal met veel gevoel in de verre hoek: 0-1.

De opgave voor de tweede helft werd een stuk moeilijker, omdat Adrian Szöke vlak voor de rust tegen een rode kaart aanliep. De numerieke minderheid noopte Frank Wormuth tot een wissel. Silvester van der Water werd vervangen door Jeremy Cijntje. De eerste minuten leken zonder schade te verlopen maar na ruim vijf minuten scoorde Jafar Arias de 1-1 met een schuiver.

Heracles Almelo leek daarna de zaken redelijk onder controle te hebben. Dit duurde tot de 67ste minuut. Vito van Crooij dook in de ruimte die door de Almelose defensie was gelaten en haalde hard uit: 2-1. De wedstrijd leek daarna verloren te zijn, maar in de 77ste minuut bood Georgios Giokoumakis een enorme kans toen hij in zijn eigen zestien meter een overtreding maakte op Robin Pröpper. De strafschop werd door Rai Vloet onberispelijk ingeschoten.

Heracles Almelo mocht daarna tien minuten lang het punt koesteren, maar in de 87ste minuut ontglipte het. Een voorzet van Guus Hupperts werd door Georgios Giokoumakis ingekopt. De formatie zette nog aan voor een slotoffensief. Een kopbal van Jeremy Cijntje werd in de blessuretijd nog gekeerd door Thorsten Kirschbaum.