Zomeraanwinst Marco Rente kent een goede start bij Heracles Almelo. De verdediger debuteerde tegen PSV toen trainer Frank Wormuth koos voor een tactiek met drie centrale verdedigers. In de laatste drie wedstrijden verving de 23-jarige Duitser de zieke Robin Pröpper. Na die duels tegen Sparta Rotterdam, Telstar en FC Utrecht wacht Heracles Almelo met de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo zaterdagavond een nieuwe uitdaging. Met Marco Rente blikken we vooruit en bespreken we zijn seizoen tot nu toe.

“We zijn het seizoen goed begonnen met de thuisoverwinning op ADO Den Haag”, vertelt Rente, terugkijkend op de eerste zeven wedstrijden van het seizoen. “De volgende thuiswedstrijd speelden we knap gelijk tegen PSV. Dit was voor mij persoonlijk ook een mooie wedstrijd, omdat ik hier mijn basisdebuut maakte. De twee wedstrijden die daarop volgden verloren we helaas van Vitesse en RKC Waalwijk. Het is jammer dat we toen de sterke start geen vervolg hebben kunnen geven.”

“Als het team me nodig heeft, dan wil ik er staan”

Marco Rente

Het gelijkspel tegen Sparta Rotterdam dat volgde was voor Heracles Almelo het begin van een goede week. Rente: “Het was niet alleen voor Heracles Almelo een mooie week, maar ook voor mij persoonlijk. Robin Pröpper werd helaas ziek. Ik kreeg het vertrouwen van de trainer om zijn taak over te nemen en dit deed ik vrij aardig. Ook tegen Telstar en FC Utrecht stond ik in de basis. Beide wedstrijden speelden we als team erg goed. Tegen FC Utrecht gaf ik ook mijn eerste assist voor Heracles Almelo. Ik gaf een goede steekbal op Rai Vloet en ik was erg blij dat hij hem afmaakte. Het is mooi dat ik ook op die manier het team heb mogen helpen. Als het team me nodig heeft, dan wil ik er staan.”

Vooruitblik op VVV-Venlo

Zaterdagavond speelt Heracles Almelo tegen VVV-Venlo, een team waar vier landgenoten van Rente spelen. Rente: “Ik ken ze niet persoonlijk, maar het is altijd leuk om landgenoten te treffen. VVV-Venlo is een team dat defensief erg sterk is. Na de competitienederlagen tegen Ajax en FC Groningen zullen ze enorm gemotiveerd zijn om te weer te willen winnen. Dat VVV-Venlo twee weken geleden met 0-13 verloren heeft van Ajax, is niet iets waar wij als team mee bezig zijn. We moeten ons eigen spel spelen en daarmee de winst proberen te pakken. VVV-Venlo is een gelijkwaardige tegenstander, maar wij moeten de reeks van twee gewonnen wedstrijden doortrekken. Wij moeten ook buitenshuis winnen en ik hoop dat dit ons morgen lukt.”