Heracles Almelo won gisteren op Erve Asito met 4-1 van FC Utrecht door treffers van Rai Vloet (3x) en Silvester van der Water. Simon Gustafson deed iets terug voor de uitploeg door vanaf de penaltystip te scoren. Het was gisteren niet alleen een bijzondere middag voor Rai Vloet, maar ook voor doelman Koen Bucker. In de zomer van 2018 kwam hij al over van AZ, maar gisteren mocht hij bij afwezigheid van collega-doelmannen Janis Blaswich en Michael Brouwer eindelijk zijn debuut maken voor Heracles Almelo.

De doelman van Heracles Almelo liep na afloop stralend door de catacomben van het stadion. “Het was een geweldige middag”, vertelt Koen Bucker. “We waren vanaf de eerste minuut de betere ploeg, dan voelt het extra lekker als dat ook al vroeg op het scorebord zichtbaar is. Het is toch mooi dat je aan de mensen kan vertellen dat je gewonnen hebt bij je Eredivisiedebuut.”

Weinig wedstrijdspanning

Bucker kende weinig spanning in aanloop naar de wedstrijd. Bucker: “Ik hoorde gisteren al dat ik zou spelen. Op dat moment was ik erg enthousiast. Ik had de nacht voor de wedstrijd goed geslapen en toen ik ’s ochtends wakker werd ging de focus snel op de wedstrijd. Vlak voor de wedstrijd begon ik wel wat zenuwachtig te worden, maar toen de bal begon te rollen was de focus er.”

Rustige middag

De doelman kijkt terug op een goed Eredivisiedebuut. Bucker: “Ik had een erg rustige middag, op de penalty na dan. We hebben de hele wedstrijd gedomineerd en bijna niks weggegeven. Het is balen dat je dan op ongelukkige wijze een penalty tegen krijgt. Marco Rente bleef haken en bracht toen de aanvaller van FC Utrecht uit balans. Toen ik het fluitje hoorde wist ik het al: dit is een penalty.”

Stalen zenuwen

Toen Gustafson de bal op de strafschopstip had gelegd, wist de debutant al dat het lastig zou worden om hem te stoppen. “Ik heb met keeperstrainer Brian van Loo getraind op een eventuele penalty”, vertelt Bucker. “Ik maakte mezelf groot door twee keer tegen de lat te tikken. Hij heeft geen vaste hoek waar hij de bal in schiet. Ik gokte op de rechterhoek, achteraf helaas de verkeerde keuze. Desondanks ben ik erg blij met de overwinning en trots dat ik mijn debuut heb mogen maken.”