Op Erve Asito heeft Rai Vloet de eerste wedstrijd van november glans gegeven door zijn eerste Eredivisie-hattrick te scoren tegen FC Utrecht. Bij het tweede doelpunt, gescoord door Silvester van der Water, nam Rai Vloet de assist voor zijn rekening. Simon Gustafson deed iets terug namens FC Utrecht door vanaf de penaltystip debutant Koen Bucker te passeren. In de tweede helft was Vloet nog tweemaal trefzeker. Na negentig minuten stond er zo een 4-1 eindstand op het scorebord.

Met de wedstrijdbal onder zijn arm liep Vloet van het veld.”Door de coronaregels mocht de scheidsrechter mij de bal niet persoonlijk overhandigen”, vertelt Rai Vloet. “Maar na deze mooie overwinning vond ik het natuurlijk geen probleem om de bal zelf op te rapen. Het voelt goed om belangrijk te zijn voor het team. Met drie goals en een assist weet ik één ding zeker: dit is de mooiste voetbalmiddag uit mijn carrière.”

Thuis in Almelo

Met zes doelpunten na zeven wedstrijden heeft Vloet een clubrecord in handen. De aanvallende middenvelder is de enige speler tot nu toe die dit rendement voor Heracles Almelo heeft bij de start van een Eredivisieseizoen. Vloet: “Bij mijn tweede treffer had ik een klein beetje geluk, maar het is mijn kwaliteit om altijd op de juiste plek te staan. Ik voel me op mijn plek achter de snelle spitsen. Zo hebben we vandaag een paar keer goed in de omschakeling toe kunnen slaan.”

Vloet: “Ik voel me comfortabel in Almelo. Ik ben hier nu een paar maanden en het voelt hier echt als thuiskomen. We hebben een geweldige groep. Ik hoop nog vaak belangrijk te kunnen zijn met goals en assists. Volgende week spelen we uit tegen VVV-Venlo. Hopelijk kunnen we dan weer winnen en de drie punten naar Almelo brengen.”