Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht gewonnen. Rai Vloet was met zijn drie treffers de man van de wedstrijd en ook Silvester van der Water wist het net te vinden. Simon Gustafson benutte namens de bezoekers een strafschop.

Peter Reekers en René Kolmschot moesten voor dit duel een aantal wijzigingen doorvoeren in vergelijking met de bekerwedstrijd tegen Telstar. Het betekende dat Koen Bucker voor het eerst kon rekenen op een basisplaats en ook Adrian Szöke en Luca de la Torre stonden aan de aftrap.

Snelle goal Vloet

Heracles Almelo begon de wedstrijd met een doelpunt. Silvester van der Water slingerde een corner met gevoel voor. Thijmen Nijhuis zat mis. Rai Vloet niet. Hij liep de bal van dichtbij simpel binnen. Luca de la Torre kreeg in de tiende minuut een uitstekende mogelijkheid op een tweede treffer maar zijn inzet kon door Nijhuis worden gekeerd. FC Utrecht probeerde het in de zeventiende minuut voor het eerst van afstand. Het schot van Adam Maher ging echter ruim over. Nauwelijks een minuut later was een poging van Silvester van der Water hetzelfde lot beschoren.

Treffer Van der Water

Heracles Almelo kreeg vervolgens een aantal kansen om de score te verdubbelen. Een vloeiende aanval in de 35ste minuut resulteerde in een inzet van Adrian Szöke die door Thijmen Nijhuis werd gekeerd. De rebound van Rai Vloet ging vervolgens rakelings naast. Luca de la Torre kreeg een minuut later ook de mogelijkheid om uit te halen en mikte daarbij over. Silvester van der Water probeerde het in de 39ste minuut en schoot daarbij ruim over. De 2-0 viel uiteindelijk in de 45ste minuut. Een prachtige voorzet van Rai Vloet werd door Silvester van der Water bij de tweede paal op al even prachtige wijze ingekopt. Het scheelde niet veel of FC Utrecht had voor de rust ook nog een derde treffer moeten incasseren. Adrian Szöke draaide ver in blessuretijd weg van zijn tegenstander maar stuitte vervolgens  op  Thijmen Nijhuis.

Strafschop Gustafson

FC Utrecht, dat in de eerste helft nauwelijks in het stuk was voorgekomen, bracht na de rust drie nieuwe spelers in een poging om de wedstrijd te laten kantelen en in de 57ste minuut volgde ook Othmane Boussaid. De bezoekers hadden nu wel meer balbezit maar Heracles Almelo was vanuit de omschakeling gevaarlijker. Na een uur keerde de spanning ineens terug in de wedstrijd toen FC Utrecht een strafschop kreeg. Simon Gustafson meldde zich voor het klusje en maakte geen fout.

Doelpunten Vloet

Het antwoord van Heracles Almelo volgde al in de 63ste minuut. Marco Rente verzorgde een prima pass op Rai Vloet. De inzet van de middenvelder werd gekraakt en verdween daardoor in het vijandelijke doel. De volgende kans was eveneens raak. Adrian Szöke zag zijn inzet in de 72ste minuut nog gekeerd worden maar de rebound van Rai Vloet was voor Thijmen Nijhuis onhoudbaar. FC Utrecht probeerde de score nog een draaglijk aanzien te geven. Koen Bucker had echter nog een aantal goede reddingen waaronder eentje op een vrije trap van Adam Maher in de 88ste minuut.